Vânzările de retail din SUA au crescut în iulie, temperând temerile privind o nouă recesiune

Vânzările de retail din Statele Unite au înregistrat în iulie cea mai mare creştere începând din martie, de 0,5%, temperând temerile că cea mai mare economie a lumii ar putea intra din nou în recesiune.

177 afișări
Imaginea articolului Vânzările de retail din SUA au crescut în iulie, temperând temerile privind o nouă recesiune

Dolari (Shutterstock)

Avansul din iulie a fost anticipat de analişti. Pentru iunie, autorităţile au revizuit creşterea la 0,3%.

Cheltuielile de consum reprezintă două treimi din activitatea economică din SUA, iar datele publicate, vineri, de Departamentul Comerţului indică un început solid pentru trimestrul al treilea, notează Reuters.

Excluzând sectorul auto, vânzările au urcat cu 0,5%, peste avansul de 0,2% anticipat de analişti. Datele au fost susţinute de o majorare de 1,6% pe segmentul combustibililor, datorată, în parte, creşterii preţurilor.

Avansul economic al SUA a fost anemic în prima jumătate a anului, iar şomajul ridicat, alimentând temeri că recuperarea ar putea încetini, iar Rezerva Federală ar putea fi nevoită să recurgă la noi măsuri de relaxare a politicii monetare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici