Vânzările Volkswagen au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani în 2021. BMW înregistrează livrări record

Volkswagen Group a înregistrat în 2021 cele mai scăzute cifre de vânzări din ultimii 10 ani, cu 8,9 milioane de livrări, a anunţat miercuri producătorul auto, care a precizat că se aşteaptă ca condiţiile lanţului de aprovizionare să rămână volatile în prima jumătate a acestui an, scrie Reuters.

1127 afișări
Imaginea articolului Vânzările Volkswagen au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani în 2021. BMW înregistrează livrări record

În schimb producătorul de automobile de lux BMW a înregistrat livrări record de 2,21 milioane de vehicule ale mărcii BMW, un succes atribuit în parte capacităţii sale de a se adapta la problemele lanţului de aprovizionare.

Marca Volkswagen a înregistrat o scădere a vânzărilor cu 8,1%, la puţin sub 4,9 milioane de unităţi, cea mai mare reducere fiind înregistrată în China, de 14,8%, deşi vânzările de vehicule electrice pe baterii în această ţară s-au cvadruplat.

"În circumstanţe neobişnuit de dificile, Volkswagen a obţinut un rezultat satisfăcător în ceea ce priveşte vânzările", a declarat şeful departamentului de vânzări şi marketing, Klaus Zellmer. "Cu toate acestea, efectele uriaşe ale crizei cipurilor asupra producţiei nu au putut fi compensate pe deplin".

Daimler, rivalul BMW, a raportat vinerea trecută că vânzările Mercedes-Benz au scăzut cu 5% în 2021, pierzând pentru prima dată în ultimii cinci ani coroana în faţa BMW ca producător auto premium cu cele mai multe vehicule vândute la nivel mondial.

Performanţele constructorilor auto premium au fost cele mai slabe în Europa, mărcile BMW şi Mini înregistrând o creştere de doar 3,9%, iar Mercedes-Benz o scădere de 11,2%.

America de Nord a fost o piaţă puternică pentru toţi cei trei constructori auto. Mercedes-Benz a înregistrat o creştere de 0,4% în Statele Unite, iar BMW de 19,5%. Volkswagen a înregistrat o creştere de 13% în regiune.

Vânzările de vehicule hibride sau complet electrice au crescut în întreaga industrie, în special în Europa, unde au constituit între o cincime şi un sfert din livrări - dar au rămas o proporţie mică în totalul vânzărilor globale.

La Grupul Volkswagen, de exemplu, vehiculele electrice pe baterii au reprezentat 5,1% din livrări - dublu faţă de anul trecut, dar o mică parte din obiectivul constructorului auto pentru 2030, de 50%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici