Vapoarele de mari dimensiuni, obligate să-şi schimbe traseul din cauza debitului scăzut al Dunării

Vapoarele de mari dimensiuni trebuie să ocolească aproximativ 100 de kilometric, schimbând traseul din cauza debitului scăzut al Dunării. Avizul Administraţiei Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) arată că navele cu pescaj mare trebuie să navigheze pe braţul Borcea spre Giurgeni, ocolind zona Cernavodă.

234 afișări
Imaginea articolului Vapoarele de mari dimensiuni, obligate să-şi schimbe traseul din cauza debitului scăzut al Dunării

Vapoarele de mari dimensiuni, obligate să-şi schimbe traseul din cauza debitului scăzut al Dunării

Avizul AFDJ a intrat în vigoare marţi şi obligă convoaiele şi vapoarele de mari dimensiuni să ocolească aproximativ 100 de kilometri, pentru a evita zona Cernavodă unde sunt probleme din cauza debitului scăzut al Dunării.

„Debitul Dunării este în scădere, la Cernavodă sunt probleme. Se întâmplă frecvent. Navele care trec pe Dunăre trebuie să consulte avizul şi dacă au pescaj mare sunt obligate să meargă pe Borcea spre Giurgeni. Ocolul este de o sută de kilometri”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul AFDJ, Dorian Dumitru.

Datele tehnice au fost publicate pe portalul AFDJ, iar comandanţii navelor care nu respectă noile reguli pot fi traşi la răspundere administrativ sau penal.

„Se aduce la cunoştinţa navigatorilor că din cauza scăderii accentuate a cotelor apelor Dunării pe întregul sector românesc al Dunării, începând cu data de 14.08.2018 navele şi convoaiele ce vor tranzita sectorul de Dunăre fluvială cuprins între Km 300-Km 346 vor fi obligate să se încadreze într-un pescaj corelat cu adâncimile comunicate de catre AFDJ RA Galatţi pe site-ul www.afdj.ro. Navele şi convoaiele cu un pescaj ce depăşesc adâncimile asigurate vor naviga pe ruta ocolitoare cuprinsă între Km 346–Km 240 conform prevederilor Aviz catre navigatori nr. 3/1992. Comandanţii navelor şi convoaielor vor lua toate măsurile de respectare a „Regulamentului de Navigaţie pe Dunăre în sectorul românesc ediţia 2013” şi a recomandărilor din prezentul aviz. Nerespectarea prezentului aviz atrage după sine răspunderea administrativă, disciplinară sau penală, după caz”, se arată în avizul redactat de AFDJ.

Noile reguli vor fi în vigoare până în momentul în care debitul Dunării va reveni la normal, iar circulaţia navelor în zona Cernavodă se va face în condiţii de siguranţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici