Vasilescu: Ieşirea din recesiune poate avea loc în 2011, asta nu înseamnă ieşirea din criză

Ieşirea din recesiune poate avea loc în 2011, dar depăşirea acestui prag nu înseamnă şi ieşirea din criză a economiei naţionale, a declarat, joi, Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, prezent la o întâlnire ZF Expert.

29 afișări
Imaginea articolului Vasilescu: Ieşirea din recesiune poate avea loc în 2011, asta nu înseamnă ieşirea din criză

Vasilescu: Ieşirea din recesiune poate avea loc în 2011, asta nu înseamnă ieşirea din criză (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Nu avem nici o şansă, din punctul meu de vedere, să ieşim din recesiune în acest an. Să sperăm că ieşim din recesiune la anul, în 2011, dar asta nu înseamnă că ieşim din criză. Şi după ce vom ieşi din criză vom mai avea de furcă cu câteva aspecte ale crizei, cum ar fi şomajul, cu problemele de creditare, cu restructurarea", a spus Vasilescula la ZF Expert.

Criza este un concept care include termenul de recesiune, acesta din urmă fiind efectul primului, a adăugat Vasilescu.

"Foarte multe persoane fac confuzie între cei doi termeni. Mulţi spun criză şi înţeleg recesiune, iar alţii spun recesiune şi înţeleg criză. Criza înglobează recesiunea, şi nu invers. Recesiunea este o fază a crizei, faza cea mai grea", a spus consilierul guvernatorului BNR.

Întrebat dacă economia României va creşte cu 1,5% în 2011, aşa cum estimează FMI, Vasilescu a spus că nu trebuie trebuie privită această estimare ca o prezicere, ci ca o ţintă.

"Bătălia României în 2011 trebuie să fie atingerea acestei cifre", a mai spus consilierul guvernatoruluui BNR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici