Vasilescu: Se face o restructurare în BNR plecând de la ultima aliniere cu activitatea BCE

Banca Naţională a României pregăteşte o restructurare a activităţii plecând de la ultima aliniere între activitatea băncii centrale şi cea a BCE, dar nu s-a discutat nicio cifră privind disponibilizările, ci doar principii, a declarat, miercuri, Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

61 afișări
Imaginea articolului Vasilescu: Se face o restructurare în BNR plecând de la ultima aliniere cu activitatea BCE

Vasilescu: Se face o restructurare în BNR plecând de la ultima aliniere cu activitatea BCE (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto)

Vasilescu a făcut aceste precizări în replică la unele articole apărute în cursul zilei privind disponibilizările din BNR.

Surse din banca centrală au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că BNR va disponibiliza majoritatea angajaţiilor care lucrează în sucursalele teritoriale, cei mai mulţi de la supraveghere bancară, întrucât această activitatea se face aproape exclusiv la nivel central.

"Vreau să fac următoarele precizări. În primul rând, până la această oră, la BNR nu s-a discutat despre niciun fel de cifre, se discută numai principii. A doua chestiune, aceasta ar fi cam a cincea restructurare care se face la banca centrală, ideea nefiind nicidecum disponibilizarea de personal, ci modernizarea activităţii", a spus Vasilescu.

El a precizat că modernizându-se activitatea în BNR s-a plecat de la un corp de activitate de 6.000 de oameni şi s-a ajuns într-un anumit moment la 1.500, dar apoi a fost nevoie de altă reorganizare şi direcţii noi şi s-a ajuns la "1.600 şi ceva" de angajaţi.

"Acum se face o restructurare, dar este în pregătire. Repet, nu au fost discutate niciun fel de cifre. Se face o restructurare plecând de la ideea ultimei alinieri între activitatea BNR şi cea a BCE. Practic se discută şi există un material privind principiile, care a fost discutat la nivelul conducerii băncii şi în Consiliul de Administraţie, dar numai şi numai principii", a continuat oficialul băncii centrale.

Vasilescu a spus că restructurarea este legată şi de modernizarea activităţii de supraveghere, care, ca şi la BCE, se concentrează la sediul central al băncii.

"În acelaşi timp prin disponibilizarea, eliberarea, unei părţi de personal din sucursale, se face o retructurare cu următoare principii. Sucursalele vor avea următoarele misiuni principale: culegerea de date statistice din teritoriu, transmiterea mesajelor de politică monetară pentru mass-media din ţară, mediul de afaceri şi cel academic şi o mai bună legătură cu mediul academic şi de afaceri din teritoriu", a mai afirmat Vasilescu.

El a reiterat că în BNR nu s-au discutat decât principiile pe baza cărora să se facă restructurarea, privim "trecerea de personal dintr-o parte în alta".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici