Vass: Fără femei şi IMM-uri România nu se poate relansa economic. Vicepreşedintele European Microfinance Network o contrazice

Andreea Paul Vass, consilier personal al premierului Emil Boc, a declarat joi că fără femei şi IMM-uri nu există competenţă în mediul de afaceri, iar România nu se poate relansa economic.

24 afișări
Imaginea articolului Vass: Fără femei şi IMM-uri România nu se poate relansa economic. Vicepreşedintele European Microfinance Network o contrazice

Vass: Fără femei şi IMM-uri România nu se poate relansa economic (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"Am vorbit succint cu secretarul de stat Irinel Cristu (din Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri - n.r.) să căutăm soluţii de încurajare a implicării femeilor din mediul rural în activitatea antreprenorială", a spus Vass, prezentă la un forum pe tema IMM-urilor.

Ea a pornit de la faptul că în sala de conferinţe erau multe femei.

"Mă bucur că văd multe femei în sală şi, de asemenea, în prezidiu, asta arată că există competenţă în mediul de afaceri, mai multă decât în politică. Fără femei şi IMM-uri nu există competenţă, fără femei şi IMM-uri România nu se poate relansa economic", a afirmat Vass.

Vicepreşedintele European Microfinance Network contrazice spusele Andreei Paul Vass

Pe de altă parte, reprezentantul reţelei europene de microfinanţare, organizaţie care promovează soluţii de microfinanţare în Uniunea Europeană, a arătat că în România există deja un program de sprijinire a femeilor din mediul rural care doresc să devină antreprenori.

"Mă întreb de ce doamna Vass nu ştie că există un program de sprijinire a femeilor din zona rurală, cu un buget de cinci milioane de euro. Dacă nu finanţăm idei de antreprenoriat atunci turnăm în nisip cinci milioane de euro", a declarat, la forum, Maria Doiciu.

Doiciu s-a referit la programul operaţional sectorial de dezvoltare a resurselor umane derulat de Ministerul Muncii.

Ea a menţionat că sunt foarte multe programe de pregătire a antreprenorilor, însă principala problemă este că nu există o coordonare cu sursele de finanţare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici