Vast Resources poate dezvolta o nouă carieră polimetalică la Cârlibaba, de unde poate extrage aur

Vast Resources poate dezvolta o nouă carieră polimetalică la Cârlibaba, ceea ce presupune construirea unei instalaţii de procesare metalurgice, după ce au fost confirmate zone mineralizate şi structuri geologice în urma programului de foraj, a anunţat joi compania.

256 afișări
Imaginea articolului Vast Resources poate dezvolta o nouă carieră polimetalică la Cârlibaba, de unde poate extrage aur

Vast Resources poate dezvolta o nouă carieră polimetalică la Cârlibaba, de unde poate extrage aur

Activităţile de forare a primilor 1.000 m de la Cârlibaba, din totalul de 2.200 de metri, au confirmat prezenţa unor resurse extinse de minereu polimetalic (cupru, zinc, plumb, aur şi argint), ceea ce poate prelungi durata de viaţă a minei din Mănăila cu până la 10 ani, precizează compania.

Noua carieră polimetalică de la Cârlibaba presupune construirea unei instalaţii de procesare metalurgice, care va reduce costurile operaţionale ale minei cu până la 25%.

Odată cu încheierea celei de a doua etape de forare, se vor putea începe pregătirile pentru construcţia celei de a doua cariere în judeţul Suceava, extinzându-se, astfel, portofoliul companiei cu încă o mină în România, urmând să se investească resurse financiare şi să se creeze locuri de muncă noi la nivel local, a declarat Andrew Prelea, preşedinte şi director executiv al Vast Resources România.

Vast Resources este aproape de finalizarea celei de a doua etape de forare care presupune realizarea a nouă găuri de suprafaţă. Compania se aşteaptă ca această etapă să fie încheiată până la finalul lunii octombrie.

Cârlibaba se află în proximitatea minei din Mănăila. Compania intenţionează să construiască o nouă platformă de prelucrare în această zonă, care să o înlocuiască pe cea actuală de la Iacobeni şi să scadă, astfel, costurile operaţionale.

Compania Vast Resources a fost fondată la sfârşitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe şi Africa de Sud. Din mai 2013, Vast Resources este prezentă în România.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici