Venituri de 7,7 milioane de euro pentru AFI Palace Cotroceni în al treilea trimestru al anului

Centrul comercial AFI Palace Cotroceni, cel mai mare activ al AFI Europe în România, a generat în trimestrul al treilea un venit operaţional net de 7,7 milioane de euro, în creştere cu 3,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

225 afișări
Imaginea articolului Venituri de 7,7 milioane de euro pentru AFI Palace Cotroceni în al treilea trimestru al anului

Venituri de 7,7 milioane de euro pentru AFI Palace Cotroceni în al treilea trimestru al anului (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

În primele nouă luni ale anului, AFI Palace Cotroceni a avut venituri operaţionale nete de 23 de milioane de euro, în creştere cu 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014.

Centrul comercial a fost evaluat la 30 septembrie 2015 la 434 de milioane de euro, înregistrând o creştere cu 8,2% în comparaţie cu valoarea de anul trecut.

Vânzările retailerilor din AFI Palace Cotroceni (cifra de afaceri), cu excepţia hipermarketului, au crescut cu 7,3% în T3 şi cu 7,4% în primele nouă luni ale lui 2015, comparativ cu aceleaşi perioade ale lui 2014.

Venitul operaţional net al centrului comercial AFI Palace Ploieşti a fost de 3,2 milioane de euro în primele nouă luni ale acestui an, înregistrând o creştere de 7% faţă de cel de anul trecut. Rezultatele înregistrate de mall arată o creştere semnificativă a vânzărilor retailerilor (cifra de afaceri), care au crescut în trimestrul al treilea din 2015 cu 28% şi cu 23% în primele nouă luni ale anului, în comparaţie cu aceleaşi perioade ale lui 2014.

Gradul de ocupare actual al mall-ului din Ploieşti depăşeşte 99%.

AFI Palace Ploieşti a fost evaluat la 67,7 milioane de euro la 30 septembrie 2015, spre deosebire de valoarea de anul trecut de 66 de milioane de euro.

"În prezent, portofoliul din România cuprinde o suprafaţă închiriabilă de 150.000 mp, cu o rată de ocupare medie a tuturor activelor generatoare de venit de peste 98%. O suprafaţă totală închiriabilă adiţională de 32.000 mp se va adăuga portofoliului nostru odată cu livrarea AFI Park 4&5 în ianuarie 2016. Rezultatele financiare excelente şi cifrele pozitive la nivel microeconomic ale României ne încurajează să începem şi alte proiecte anul viitor, precum noul centru comercial care va fi dezvoltat în Braşov şi proiectul de birouri ce va fi dezvoltat pe Bulevardul Progresului din Bucureşti, a căror construcţie este programată să înceapă în 2016", a declarat directorul general AFI Europe România, David Hay.

La nivel de grup, venitul operaţional net al portofoliului din România a fost de 10,2 milioane de euro în trimestrul al treilea. În primele nouă luni ale anului, veniturile au crescut cu 8,2%, până la 30 de milioane de euro.

Valoarea totală a tuturor proiectelor finalizate - centrele comerciale AFI Palace Cotroceni şi AFI Palace Ploieşti şi primele trei clădiri din complexul de birouri AFI Park - a crescut la aproape 600 de milioane de euro, la 30 septembrie 2015.

La nivel internaţional, AFI Properties a înregistrat un profit de 34 de milioane de euro în trimestrul al treilea, în creştere cu 22%, în timp ce profitul la nouă luni a fost de 46 de milioane de euro.

AFI Properties a anunţat şi un venit operaţional net de 20 milioane de euro pentru trimestrul al treilea şi de 61 milioane de euro pentru primele nouă luni ale anului, reprezentând o creştere de 2,3% în comparaţie cu primele luni ale lui 2014. Rezultatele primelor nouă luni ale anului au fost influenţate de vânzarea centrului comercial din Pardubice (Cehia) şi de slăbirea euro în raport cu moneda naţională a Israelului. Profitul operaţional a crescut cu 24% în primele nouă luni ale lui 2015, până la 98 de milioane de euro, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

În prezent, AFI Properties, prin subsidiarele sale, dezvoltă 75.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri (dintre care 32.000 mp prin AFI Park 4&5 în Bucureşti) şi 575 de unităţi rezidenţiale, suplimentari celor câteva sute de mii de metri pătraţi care sunt în faza de proiectare.

AFI Properties deţine la acest moment 548.000 de metri pătraţi de proprietăţi generatoare de venit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici