Veniturile companiilor sunt în pericol. Criza afectează mediul de business din România

  • Veniturile obţinute de toate companiile în 2019 au depăşit 1,6 mii de miliarde de lei, conform Termene.ro
  • O cincime din cifra de afaceri este în pericol, în urma crizei
  • 2019 a fost cel mai bun an pentru mediul de business din România
1342 afișări
Imaginea articolului Veniturile companiilor sunt în pericol. Criza afectează mediul de business din România

Sursa foto: Mediafaxfoto

Nici bine nu s-au putut bucura de câştigul din 2019, că a venit pandemia. Companiile româneşti afectate de criză au putut solicita două tipuri de Certificate de Urgenţă. Primul pentru întreruperea activităţii total sau parţial şi al doilea pentru încasări mai mici cu 25% în martie sau aprilie.

Din păcate pentru mediul de business, au fost solicitate 60.000 de astfel de certificate, conform Termene.ro. Solicitanţii au produs anul trecut 319 miliarde de lei, o cincime din totalul cifrei de afaceri, care anul acesta este în pericol. Consultantul Adrian Dragomir spune că dacă un client e afectat, este o chestiune de timp până va resimţi scăderi şi furnizorul.

Adrian Dragomir, business consultant şi co-fondator Termene.ro: „Pe lângă firmele direct afectate de starea de urgenţă, ale căror venituri au scăzut direct, întregul mediu de afaceri a avut şi are în continuare de suferit, pe principiul pieselor de domino.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici