Veniturile Microsoft au crescut cu 25% în perioada iulie-septembrie, peste aşteptările analiştilor

Microsoft a înregistrat venituri de 23,2 miliarde de dolari în intervalul iulie-septembrie din acest an, în creştere cu 25% faţă de aceeaşi perioadă din 2013, peste aşteptările analiştilor, pe fondul extinderii afacerii din zona de cloud computing şi a revenirii vânzărilor de echipamente.

82 afișări
Imaginea articolului Veniturile Microsoft au crescut cu 25% în perioada iulie-septembrie, peste aşteptările analiştilor

Veniturile Microsoft au crescut cu 25% în perioada iulie-septembrie, peste aşteptările analiştilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Veniturile totale din primul semestru fiscal s-au ridicat la 23,2 miliarde de dolari, în condiţiile în care analiştii au anticipat venituri în valoare de 22 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

În schimb, profitul net a scăzut în perioada iulie-septembrie la 4,54 miliarde de dolari, de la 5,24 miliarde de dolari în perioada corespunzătoare din 2013, se arată în comunicatul emis de Microsoft.

"Inovăm rapid, ne angajăm în mai multe sectoare din industrie şi punem clienţii în centrul tuturor acţiunilor noastre, ceea ce permite Microsoft să crească în continuare", a declarat Satya Nadella, CEO-ul Microsoft.

Nadella a preluat conducerea companiei în luna februarie a acestui an şi a schimbat strategia Microsoft, punând accentul pe dezvoltarea serviciilor pe Internet şi a echipamentelor mobile.

De altfel, veniturile diviziei de cloud computing s-au dublat în perioada iulie-septembrie comparativ cu acelaşi interval din 2013. Rezultatele diviziei de telefoane mobile, pe care Microsoft a preluat-o în luna aprilie de la Nokia, au depăşit estimările analiştilor, înregistrând venituri de 2,6 miliarde de dolari.

Microsoft va renunţa la denumirea Nokia a telefoanelor, care vor fi vândute sub numele Lumia.

Vânzările de tablete Surface Pro au consemnat o creştere importantă, la 908 milioane de dolari, în timp ce vânzările consolelor de jocuri Xbox s-au dublat, contribuind la avansul de 47%, la 10,96 de miliarde de dolari a veniturilor diviziei de echipamente a Microsoft.

Acţiunile Microsoft au urcat cu până la 4,6% în şedinţa extinsă de tranzacţionare de joi de la New York după publicarea rezultatelor, după ce au închis în creştere cu 1,4%. Titlurile companiei au avansat cu 20% de la începutul anului, potrivit Bloomberg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici