Veniturile Orange România au scăzut sub un miliard de euro pentru prima dată după 3 ani

Veniturile Orange România au scăzut anul trecut cu 7,8%, la 973 milioane euro, coborând sub un miliard de euro pentru prima dată după trei ani, din cauza condiţiilor economice dificile.

28 afișări
Imaginea articolului Veniturile Orange România au scăzut sub un miliard de euro pentru prima dată după 3 ani

Veniturile Orange România au scăzut sub un miliard de euro pentru prima dată după 3 ani

În 2009, Orange România a avut încasări de 1,05 miliarde euro, faţă de 1,31 miliarde euro în 2008. Veniturile companiei au depăşit pentru prima dată pragul de un miliard de euro în 2007, când au urcat cu peste 24% faţă de 2006.

Numărul clienţilor companiei s-a redus anul trecut cu 4,8%, la 10,464 milioane, de la 10,995 milioane la finele lui 2009, se arată într-un raport al grupului francez France Telecom. Scăderea bazei de clienţi a fost resimţită în general pe serviciile PrePay, notează Orange România într-un comunicat transmis joi.

"Cele mai vizibile efecte ale degradării climatului economic asupra bazei de clienţi se observă pe segmentul PrePay. Totuşi, suntem foarte mulţumiţi de evoluţia segmentului clienţilor cu abonament, care a continuat să se stabilizeze. Baza de clienţi a înregistrat creşteri, rata de reziliere a contractelor fiind mai scăzută decât cea din perioada anterioară crizei", a declarat în comunicat directorul general al Orange România, Thierry Millet.

Venitul mediu anual pe utilizator a scăzut de la 92 de euro la 83 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici