Veniturile Orange România au stagnat în primul trimestru. Numărul de clienţi a avansat

Veniturile Orange România au stagnat în primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, la 219 milioane de euro, în timp ce numărul de clienţi a avansat uşor în intervalul analizat, la 10,214 milioane.

313 afișări
Imaginea articolului Veniturile Orange România au stagnat în primul trimestru. Numărul de clienţi a avansat

Veniturile Orange România au stagnat în primul trimestru. Numărul de clienţi a avansat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Excluzând impactul deciziilor autorităţilor de reglementare a pieţei telecom, privind scăderea tarifelor de interconectare, veniturile Orange în România au înregistrat un avans de 4,5%, se arată în raportul financiar publicat, miercuri, de grupul France Telecom, care deţine Orange România. Tarifele de interconectare, sau de terminare a apelurilor, sunt plătite între operatori pentru convorbiri în afara reţelei.

Numărul de clienţi ai operatorului de telefonie mobilă în România s-a situat la 10,087 milioane în primul trimestru al anului trecut şi la 10,283 milioane în trimestrul al patrulea din 2012.

Venitul mediu anualizat pe utilizator (ARPU) al Orange în România s-a situat la 77 de euro în primul trimestru al acestui an, faţă de 79 euro în ultimele trei luni din 2012 şi 82 de euro în primul trimestru al anului trecut.

Principalii competitori ai companiei pe piaţa locală sunt Vodafone România şi Cosmote, parte a grupului elen OTE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici