Veniturile UPC România au crescut cu 7% în primul trimestru, la 37 milioane de dolari

Veniturile UPC România au urcat cu 7% în primul trimestru faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, la 37 milioane de dolari, în principal datorită creşterii afacerilor pe segmentul de internet, potrivit unui comunicat al companiei.

100 afișări
Imaginea articolului Veniturile UPC România au crescut cu 7% în primul trimestru, la 37 milioane de dolari

Veniturile UPC România au crescut cu 7% în primul trimestru, la 37 milioane de dolari

Astfel, segmentul de internet a generat 57% din creşterea totală a veniturilor, de 2,3 milioane de dolari, se arată într-un comunicat transmis miercuri de UPC România, deţinută de compania olandeză UPC Holding, parte a grupului american Liberty Global.

"Ne vom concentra în continuare pe acest segment (internetul - n.r.) cu un potenţial de creştere semnificativ", a declarat în comunicat Severina Pascu, CEO UPC România şi Ungaria.

Numărul de abonamente la serviciile UPC a urcat cu 6% în perioada analizată, la 1,862 milioane, în timp ce baza de clienţi s-a majorat cu 10.000, la 1,179 milioane.

Veniturile companiei au urcat cu 20% pe segmentul de internet în primul trimestru, odată cu creşterea numărului de abonamente "Fiber Power" cu 15%, sau 52.000, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 395.000, se mai arată în comunicat.

"Internetul reprezintă unul din segmentele cheie pentru UPC România, fiind totodată o zonă cu potenţial mare de creştere pentru industria telecom – rata de penetrare a acestui serviciu în România este sub media europeană (50% vs. 73%)", notează compania.

UPC România a atras în primul trimestru 15.400 noi abonamente pe segmentul de televiziune digitală prin cablu, înregistrând o creştere anuală de 13% a bazei de clienţi pe acest segment, în timp ce pe piaţa de voce (telefonie) a înregistrat o creştere anuală de 21%, la 294.500 clienţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici