Veste bună pentru nostalgici: Windows 95 poate fi instalat ca aplicaţie în sistemele de operare moderne

Windows 95 a fost un sistem de operare revoluţionar la momentul lansării lui acum 23 de ani şi a ajutat la transformarea Microsoft într-un gigant mondial din domeniul tehnologiei. Pentru cei nostalgici, platforma poate fi instalată acum ca aplicaţie în sistemele de operare moderne.

7584 afișări
Imaginea articolului Veste bună pentru nostalgici: Windows 95 poate fi instalat ca aplicaţie în sistemele de operare moderne

Veste bună pentru nostalgici: Windows 95 poate fi instalat ca aplicaţie în sistemele de operare moderne

Dezvoltatorul Felix Rieseberg, din cadrul companiei Slack, a lansat o aplicaţie Windows 95, bazată pe un proiect web existent. Aceasta este disponibilă pentru platformele Windows, macOS şi Linux.

După ce instalează programul, utilizatorii nostalgici pot folosi, în cadrul acestuia, aplicaţii precum WordPad, Microsoft Paint sau Minesweeper, toate în versiunile lor „retro”. Din păcate, browserul Internet Explorer nu este funcţional, deoarece este depăşit de standardele web actuale.

Aplicaţia Windows 95 are doar 129 MB şi poate fi descărcată de pe platforma Github pentru Windows şi macOS.

Sistemul de operare Windows 95 a fost lansat de Microsoft în luna august a anului 1995. A devenit rapid un succes uriaş, datorită intefeţei grafice prietenoase şi a suportului plug-and-play (un echipament hardware este recunoscut automat de sistemul de operare sau de o aplicaţie software) îmbunătăţit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici