Video Cum să profităm de izolare: Un angajat poate pune deoparte chiar şi 2.000 de lei lunar

  • Puşculiţa te răsplăteşte cu peste 2.000 de lei lunar când lucrezi din autoizolare
  • Poţi economisi din banii de taxi, din cheltuielile pe mâncare sau din banii destinaţi ieşirilor cu prietenii
  • Un sfat util: 50% din venituri trebuie cheltuite pentru utilităţi, 30% pentru dorinţe şi 20% pentru economii
2173 afișări
Când lucrezi din izolare ai cea mai bună ocazie să umfli puşculiţa. Claudia munceşte de 3 ani în vânzări. De când stă acasă salariul ei a rămas neschimbat în contract, dar simte că are mai mulţi bani.  

,,Banii pe care îi dădeam pe transport, cum ar fi taxi, adică 50 de lei, pentru că atât mă costă dus-întors, înmulţit cu 20 de zile, ne va da suma de 1.000 de lei”, trece Claudia în revistă una din cheltuielile principale. 

O sumă importantă este şi cea alocată mâncării. 
 
„Eu, de exemplu, îmi comandam la birou sau îmi cumpăram de la market mici gustări. Aşa că voi pune suma de 30 de lei pe zi, aproximativ, înmulţit cu 20 de zile, şi ne va da suma de 600 de lei”, spune aceasta. 
 
Dacă mai calculezi şi ieşirile săptămânale cu prietenii ajungi la cheltuieli nebănuit de mari. Specialiştii te sfătuiesc să profiţi de această perioadă pentru a pune deoparte banii pe care îi pierdeai în mod normal.  
 
„Să nu facem cumpărături impulsiv. În perioada aceasta este foarte uşor, online, să cumpărăm absolut orice.Mai bine să ne gândim de 2 ori înainte să cumpărăm. Când mergem la cumpărături să mergem cu listă”, recomandă Nicoleta Deliu, profesor „Şcoala de bani”. 
 
„20% din venituri trebuie să se ducă mereu pe economisire şi 50% se duc pe utilităţi. Şi acei 30%, care se duc pe dorinţe sunt importanţi pentru că îţi dau sentimentul de bine, sentimentul că faci ceva şi pentru plăcerea te”, precizează aceasta. 
 
Pentru economii, specialiştii recomandă conturile bancare. În felul acesta ştii că banii tăi sunt în siguranţă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici