Vezi aici care sunt cei mai buni angajatori din România

GlaxoSmithKline, McDonald's, AstraZeneca, Carpatcement Holding şi Henkel sunt, în această ordine, cei mai buni angajatori din România la categoria companiilor mari, potrivit studiului Best Employers 2009/2010, realizat de firma Monday Insight Consulting.

605 afișări
Imaginea articolului Vezi aici care sunt cei mai buni angajatori din România

Vezi aici care sunt cei mai buni angajatori din România (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Clasamentul a inclus şi categoria companiilor mici şi mijlocii, unde pe primele cinci locuri s-au aflat casa de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii, Sygenta Agro, Adobe Systems, Avangate (parte a Gecad Group) şi firma de construcţii Hilti România.

Studiul Best Employers a fost realizat de Monday Insight Consulting, partener strategic al Aon Hewitt în România, în parteneriat media cu Ziarul Financiar. La studiu au participat 24 de companii, cu 6.414 angajaţi şi 167 de manageri.

Potrivit reprezentanţilor Monday Insight Consulting, 60% dintre companiile cărora li s-a propus să participe la studiu au refuzat, motivând că "nu este momentul potrivit".

Topul a fost realizat în funcţie de punctajul obţinut în urma analizei răspunsurilor la trei chestionare, respectiv cel de satisfacţie şi implicare a angajaţilor, a echipei de top management şi chestionarul de audit al departamentului de resurse umane.

Studiul arată că în acest an, factorul cu cel mai mare impact asupra implicării angajaţilor îl reprezintă oportunităţile de dezvoltare a carierei, care în cazul companiilor desemnate cei mai buni angajatori reprezintă 59%. Aceste companii înregistrează un nivel de implicare al angajaţilor de peste 78%.

În cazul celorlalte companii, crearea oportunităţilor de dezvoltare reprezintă doar 40%.

Totodată, 76% din angajaţi consideră că imaginea internă a companiei este aceeaşi cu cea comunicată potenţialilor candidaţi, acest factor contribuind la percepţia generală a renumelui companiei respective (91%). În cazul restului participaţilor, doar 59% dintre angajaţi sunt de părere că această promisiune este ţinută.

Un alt criteriu care a diferenţiat cei mai buni angajatori de restul companiilor din România a fost informarea cu privire la schimbările din organizaţie şi luarea în considerare a opiniilor şi sugestiilor angajaţilor în procesul de decizie din firmă, unde procentele au fost de 60%, respectiv 40%.

La nivel de top management, 71% dintre companiile Best Employers au declarat că organizaţiile în care lucrează le oferă oportunităţi pentru dezvoltarea aptitudinilor, procentul fiind apropiat şi pentru celelalte companii (70%).

În acelaşi timp, o parte dintre angajaţii de top ai celor mai bune companii din România ar prefera mai mult timp liber (58%), în schimbul unei măriri de salariu. Pentru celelalte companii, ponderea a fost mult mai scăzută, de 23%.

În ceea ce priveşte criza economică, potrivit celor mai mulţi respondenţi la studiu (69%), compania în care lucrează a reacţionat la timp pentru a face faţă provocărilor mediului economic actual. Angajaţii au mai spus că societăţile au reuşit că îi asigure de capacitatea companiei de a depăşi cu succes provocările crizei în proporţie de 79% (media pe ţară).

Compania de consultanţă Aon Hewitt este prezentă în peste 90 de ţări şi are peste 29.000 de angajaţi. Compania are în portofoliu peste 20.000 de companii medii şi mari, la nivel global.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici