Vice media, un trust american "woke", îşi declară falimentul înainte de a fi cumpărat de Soros Fund Management

446 afișări
Imaginea articolului Vice media, un trust american "woke", îşi declară falimentul înainte de a fi cumpărat de Soros Fund Management

Vice Media îşi declară falimentul înaintea unui acord de vânzare către un consorţiu din care fac parte Fortress Investment Group şi Soros Fund Management, titrează Financial Times.

Grupul, care deţine Vice News, Motherboard, Refinery29 şi Vice TV, a fost odată printre cele mai populare start-upuri, fiind cotată la mai multe miliarde de dolari deoarece a reuşit să atragă şi să fidelizeze milenialii.

Cu toate acestea, grupul nu a reuşit să-şi transforme amestecul de ştiri, divertisment şi stil de viaţă într-un succes financiar de durată, cauzat de trecerea publicului înapoi la grupuri media tradiţionale şi de monopolizarea publicităţii online în mâna câtorva giganţi precum Facebook.

Vice a declarat luni că a acceptat oferta unui consorţiu, dar că rămâne deschisă la oferte mai mari, dacă acestea vor apărea. Grupul de firme a fost dispus să plătească 225 milioane de dolari pentru active şi să îşi asume „datoriile semnificative”.

Cumpărătorii vor oferi, de asemenea, peste 20 de milioane de dolari în numerar şi alte finanţări pentru a asigura continuitatea Vice pe tot parcursul procesului de vânzare, care este de aştepat să se încheie în următoarele 2 sau 3 luni.

Bruce Dixon şi Hozefa Lokhandwala, co-directori executivi ai Vice, au declarat că „procesul de vânzare va consolida compania şi va poziţiona Vice pentru o creştere pe termen lung”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici