Vicepreşedinte General Electric: Legislaţia din România trebuie să fie mai clară

România trebuie să lucreze la îmbunătăţirea clarităţii legislaţiei, întrucât investitorii au nevoie de perspective pe termen lung, a declarat John Rice, vicepreşedinte al General Electric (GE), una dintre cele mai mari companii la nivel mondial.

322 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte General Electric: Legislaţia din România trebuie să fie mai clară

Vicepreşedinte General Electric: Legislaţia din România trebuie să fie mai clară (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Trebuie îmbunătăţită claritatea legislaţiei, investitorii vor perspective pe termen lung. Am încuraja Guvernul să lucreze la asta. Sunt importante şi calitatea angajaţilor şi a educaţiei", a afirmat Rice, la Bucureşti, într-o întâlnire cu presa.

El s-a întâlnit la Bucureşti cu oficiali din guvern şi cu reprezentanţi ai clienţilor şi partenerilor de afaceri ai GE în România.

GE deţine două fabrici în România, una de echipamente petroliere în Ploieşti, pe care a cumpărat-o în 2013 de la compania americană Lufkin, şi o unitate de producţie de componente pentru motoare de avioane, în Bucureşti.

Anul trecut, GE a anunţat că analizează posibilitatea extinderii capacităţii fabricii din Ploieşti cu echipamente pentru forajul off-shore.

Rice a spus că fabricile GE din România activează pe segmente de afaceri care sunt în creştere pe termen lung, dar, din cauza scăderii preţului petrolului, divizia de petrol şi gaze a grupului american estimează pentru acest an venituri în stagnare la nivel global, fiind posibilă însă şi o reducere de până la 5%.

"Din cauza scăderii preţului barilului de petrol, unii dintre clienţii noştri îşi reduc bugetele de investiţii, dar noi ne aşteptăm ca preţul barilului să îşi revină în timp. Actualul preţ este influenţat de emoţii, de traderi, şi mai puţin de condiţiile de piaţă. Pentru anul acesta preconizăm pentru divizia de oil & gas venituri în stagnare, dar luăm în considerare şi o reducere de până la 5%. Alte divizii pot însă să profite de această conjunctură", a spus Rice.

Preţul petrolului se află în prezent sub pragul de 50 de dolari pe baril, cel mai scăzut nivel din 2008, în condiţiile în care OPEC, care produce anul 40% din petrolul consumat la nivel mondial, a decis să menţină nivelul producţiei pentru a nu pierde cotă de piaţă în favoarea producătorilor americani.

Cristian Colţeanu, preşedintele şi directorul general al GE pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, prezent la întâlnirea cu presa, a afirmat că deocamdată GE nu face angajări în România, dar analizează diverse proiecte pentru viitor.

Potrivit lui Colţeanu, 70% din infrastructura energetică din România este învechită şi trebuie înlocuită, acesta fiind un sector cu potenţial de creştere pentru GE în România.

"Energia trebuie să fie sigură, eficientă şi suportabilă ca preţ", a spus Colţeanu.

GE derulează anual, prin cele două fabrici din România, exporturi anuale de bunuri şi servicii în valoare de peste 70 milioane de dolari.

Grupul GE a raportat în anul 2013 cu venituri de 146 miliarde de dolari şi un profit net de 14 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici