Vicepreşedinte PC: Vrem o regionalizare care să devină un motor al economiei, nu pur politică sau etnică

PC susţine regionalizarea României, dar aceasta trebuie să fie în beneficiul populaţiei şi nu al unor interese de grup şi să nu fie pe criterii etnice, a declarat miercuri vicepreşedintele PC Bogdan Ciucă.

1046 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte PC: Vrem o regionalizare care să devină un motor al economiei, nu pur politică sau etnică

Vicepreşedinte PC: Vrem o regionalizare care să devină un motor al economiei, nu pur politică sau etnică

"PC susţine un asemenea proiect de regionalizare, care este extrem de important, avem contacte cu electoratul care ne ridică semne de întrebare. Noi nu avem semnale că sunt asemenea criterii etnice sau de interese de grup în proiectul guvernului, dar regionalizarea creează emoţii în rândul populaţiei", a spus Ciucă, la o conferinţă de presă.

Bogdan Ciucă a arătat că ar trebui o dezbatere "extrem de aşezată pentru ca această regionalizare să fie în beneficiul populaţiei, nu al unor interese de grup".

Vicepreşedintele PC Ion Diniţă a spus, la rândul său, că PC susţine proiectul de regionalizare a României, însă atrage atenţia că procesul de reîmpărţire administrativ-teritorială trebuie separat de factorul politic.

"Vrem să facem o regionalizare care să devină un motor al economiei, nu pur politică sau etnică", a spus Diniţă, adăugând că PC doreşte ca interesele proprii de partid să dispară şi să primeze interesul oamenilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici