Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor: Valorificarea bunurilor rămase de la construcţia Parlamentului, pas pentru recepţia finală

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a declarat vineri pentru MEDIAFAX că valorificarea materialelor de construcţii şi a bunurilor rămase de la construcţia clădirii Parlamentului este un prim pas în realizarea recepţiei finale, veniturile obţinute urmând să ajungă la bugetul de stat.

Share pe Facebook 1220 afişări

Imaginea articolului Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor: Valorificarea bunurilor rămase de la construcţia Parlamentului, pas pentru recepţia finală

Iordache:Valorificarea bunurilor rămase de la construcţia Parlamentului, pas pentru recepţia finală (Imagine: Razvan Chirita/ Arhiva Mediafax Foto)

''Acesta este primul pas pentru a începe recepţia pentru că fără valorificarea acestor materiale nu se puteau face demersurile pentru recepţia finală a investiţiei. Acel rest de plată este compus din materiale care au rămas de la construcţia (cădirii Palatului Parlamentului-n.r.) şi vor fi valorificate potrivit legii, banii se duc la bugetul de stat'', a declarat, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele PSD al Camerei Deputaţilor Florin Iordache. În urma construcţiei clădirii Palatului Parlamentului au rămas nevalorificate materiale de construcţii precum: lemn, fier, cărămidă, BCA, căzi, clanţe, ţevi, calorifere, a mai precizat el.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a afirmat că finalizarea recepţiei clădirii Palatului Parlamentului, investiţie estimată la peste 9 miliarde de lei, în preţuri stabilite la nivelul anului 1989, este ''un pas important'', demersuri în aces sens fiind făcute încă din timpul Guvernului Tăriceanu.

Până acum nu s-a putut face recepţia finală din cauza faptului că materiale, bunurile şi echipamentele rămas de la construcţia clădirii Palatului Parlamentului nu era valorificate pentru a rezulta valoarea totală a investiţiei.

El a declarat că, în calitate de administrator al clădirii Palatului Parlamentului, Camera Deputaţilor nu va plăti impozit pentru ca imobilul este inclus în patrimoniul de stat.

''Atunci când va fi făcută recepţia finală clădirea va putea intra într-un parteneriat şi va putea accesa fonduri europene pentru modernizare sau reparare'', a mai adşugat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

Deputaţii au adoptat, miercuri, un proiect de lege care vizează efectuarea recepţiei Palatului Parlamentului.

Astfel, ''operaţiunile legate de regularizarea sumei de 169.725.486 lei, în preţuri stabilite la nivelul anului 1989, rămasă de justificat din avansurile prevăzute la articolul 1 din Hotărârea Guvernului nr. 372/1993 privind transmiterea obiectivului de investiţii “Casa Republicii” în administrarea Camerei Deputaţilor, acordate pentru obiectivul de investiţii “Casa Republicii”, a cărui denumire a devenit Palatul Parlamentului, se realizează de Camera Deputaţilor, cu avizul consiliului interdepartamental la nivel de demnitari''.

Proiectul de lege prevede că "materiale de construcţii şi de instalaţii, echipamente şi celelalte bunuri procurate din avansul în sumă de 169.725.486 lei (...) se valorifică, iar bunurile care nu pot fi valorificate se casează de către titularii de avans, respectiv de succesorii în drepturi şi obligaţii ai acestora, sub supravegherea Camerei Deputaţilor".

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
FLORIN IORDACHE ,
RECEPŢIA PALATULUI PARLAMENTULUI ,
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.