Victor Vevera, consilierul lui Boc, a demisionat de la conducerea Transelectrica

Victor Vevera, consilier personal al primului-ministru, şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei Transelectrica. Demisia a fost înaintată ministrului Economiei, companiei şi Consiliului de Administraţie al acesteia, informează Guvernul.

1310 afișări
Imaginea articolului Victor Vevera, consilierul lui Boc, a demisionat de la conducerea Transelectrica

Victor Vevera, consilierul lui Boc, a demisionat de la conducerea Transelectrica (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Vevera a fost instalat la conducerea Transelectrica vineri, după ce directorul general al transportatorului de electricitate Transelectrica, Horia Hăhăianu, a fost revocat în AGA din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Acţionarii au aprobat şi revocarea din calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al companiei a lui Ionel Florin, locul acestuia fiind luat tot de Vevera.

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a emis, în luna iulie a anului trecut, un ordin prin care preşedintele CA al companiilor din subordinea Ministerului Economiei nu poate îndeplini simultan şi funcţia de director general.

Numirea lui Vevera la conducerea Transelectrica a fost criticată în presă, care a reclamat lipsa informaţiilor care să indice competenţele acestuia în domeniu.

Ziarul Financiar a relatat că această numire desfide orice criteriu de transparenţă şi competenţă, într-o perioadă în care se vorbeşte despre depolitizarea şi eficientizarea companiilor de stat prin selectarea membrilor consiliilor de administraţie şi a directorilor executivi pe criterii de competenţă.

ZF a mai arătat că aducerea consilierului la conducerea Transelectrica încalcă prevederile OU 109/2011 privind guvernanţa corporativă, care spune că selecţia candidaţilor pentru locurile din consiliile de administraţie ale unor companii de stat cu afaceri de peste 7,3 milioane euro pe an şi mai mult de 50 de angajaţi se realizează de către un expert independent şi că maximum doi membri ai Consiliului de Administraţie al unei companii de stat pot fi aleşi din rândul funcţionarilor publici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici