Videanu: Compania Oltchim va fi privatizată după ce va trece pe profit

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) va fi privatizat după ce va trece pe profit, a declarat, marţi, ministrul Economiei, Adriean Videanu.

31 afișări
Imaginea articolului Videanu: Compania Oltchim va fi privatizată după ce va trece pe profit

Videanu: Compania Oltchim va fi privatizată după ce va trece pe profit (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Oltchim intră în procesul de privatizare, dar la momentul oportun. Capitalurile proprii sunt negative şi dacă încerc să îl vând acum nu obţin nimic pe el", a declarat Videanu, la videochatul Gândul.

El a spus că în prezent negociază cu Uniunea Europeană conversia unei creanţe pe care AVAS o deţine la Oltchim în acţiuni şi astfel combinatul să aibă "capitaluri proprii pozitive".

Oltchim a încheiat primul trimestru cu pierderi de 52,8 milioane lei (12,7 milioane euro), de 1,8 ori mai mari faţă de rezultatul negativ din perioada similară a anului precedent, de 28 milioane lei.

La finele lunii martie, compania avea datorii de 1,91 miliarde lei, în creştere cu 11,6% comparativ cu valoarea din primul trimestru al anului trecut, de 1,71 miliarde lei. Pe de altă parte, creanţele au scăzut cu 8,9%, la 206,53 milioane lei, faţă de suma pe care o avea de recuperat în martie 2009, de 226,74 milioane lei.

Oltchim estimează că va obţine în acest an un profit de 8,5 milioane lei, de la pierderi de 209,8 milioane lei anul trecut, şi venituri mai mari de 2,5 ori, la 2,727 miliarde lei.

Compania este controlată de stat, care deţine prin Ministerul Economiei 54,79% din titluri, în timp ce firma germană PCC are 12,16% din acţiuni. De asemenea, titlurile companiei sunt listate la BVB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici