Videanu nu deţine conturi în străinătate şi nu are relaţii de colaborare cu Urdăreanu

Ministrul interimar al Economiei, Adriean Videanu, a declarat într-un comunicat, ca reacţie la unele articole publicate în presă, că nici el şi nici membrii familiei lui nu deţin conturi în străinătate şi, totodată, că nu are "relaţii de colaborare" cu Tiberiu Urdăreanu, patronul grupului UTI.

44 afișări
Imaginea articolului Videanu nu deţine conturi în străinătate şi nu are relaţii de colaborare cu Urdăreanu

Videanu nu deţine conturi în străinătate şi nu are relaţii de colaborare cu Urdăreanu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Nici eu şi nici membrii familiei mele nu am avut şi nu avem conturi deschise în străinătate. Apreciez că jurnaliştii ar trebui să ia in considerare faptul că, înainte de toate, suntem oameni. De asemenea, pentru a înlătura orice dubiu, afirm că nu am avut şi nici nu am relaţii de colaborare cu dl. Urdăreanu", a declarat Videanu.

El susţine că o parte a presei încearcă să prezinte "o imagine total deformată a adevărului", pentru creşterea tirajelor.

În presă au fost publicate mai multe stenograme ale unor discuţii purtate de şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, Cătălin Macovei, cu ziariştii Bogdan Chirieac şi Sorin Roşca Stănescu.

Cotidianul "Curentul" relatează că Macovei a fost supus unui şantaj legat de un împrumut de 100.000 de euro şi că "ţinta încercării de şantaj" ar fi miniştrii PDL Adriean Videanu, Vasile Blaga şi Radu Berceanu, care ar avea conturi nedeclarate în străinătate.

Conform stenogramelor, Roşca Stănescu a afirmat că în contul lui Videanu, de exemplu, au intrat "mulţi acuma de la Urdăreanu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici