Videanu: Şi agricultura trebuie impozitată

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că este împotriva majorării taxelor, dar că trebuie lărgită baza de impozitare, arătând că "şi agricultura trebuie impozitată".

31 afișări
Imaginea articolului Videanu: Şi agricultura trebuie impozitată

Videanu: Şi agricultura trebuie impozitată (Imagine: Vlad_Dumitrescu/Mediafax Foto)

"Eu sper să nu fie nevoie şi sunt împotriva majorării taxelor, în schimb trebuie să lărgim baza de impozitare, adică sunt zone care nu sunt impozitate în momentul de faţă, cu diverse activităţi, nu le ştiu în momentul de faţă pe toate ca să vă dau exemplu. Vă pot spune agricultura. Şi agricultura trebuie impozitată", a precizat Videanu, răspunzând la o întrebare în care i se cerea să precizeze dacă Guvernul ia în calcul şi creşterea unor taxe.

Ministrul Economiei a declarat că, în principiu, orice venit în orice ţară civilizată trebuie impozitat.

"Că-l impozitezi cu 1%, că-l impozitezi cu 20%, acest lucru este rezultatul voinţei politice, dar, în principiu, orice venit, în orice ţară ar trebui impozitat", a spus Videanu.

El a apreciat că soluţia pe care o propune Guvernul este "în mod politicianist speculată de unii oamenii care nu vin cu niciun fel de soluţie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici