Videanu: Sprijinim insuficient mediul de afaceri

Misiunile diplomatice ale României din străinătate au sprijinit insuficient mediul de afaceri până acum, dar acest lucru trebuie să se schimbe, iar fiecare reprezentanţă economică din afara ţării va trebui să devină un "incubator de afaceri", a declarat joi ministrul Economiei, Adriean Videanu.

16 afișări
Imaginea articolului Videanu: Sprijinim insuficient mediul de afaceri

Videanu: Sprijinim insuficient mediul de afaceri (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"Avem foarte multe de corectat, precum dialogul insuficient cu mediul de afaceri sau insuficiente studii de piaţă, insuficiente acţiuni de găsire de noi oportunităţi. (...) Misiunile economice din afara ţării trebuie să devină incubatoare de afaceri", a spus Videanu, în deschiderea unei reuniuni a consilierilor economici din reprezentanţele economice din străinătate ale Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

El a adăugat că în condiţiile crizei economice şansa României este exportul, iar fiecare misiune economică va trebui să sprijine atât companiile de stat, cât şi ele private, în special IMM-uri.

"În condiţii de criză, în condiţiile în care consumul intern a scăzut destul de mult, cel mai important pilon în perioada următoare va fi exportul. Fiecare misiune economică va trebui să sprijine tot ce înseamnă sector economic românesc, indiferent de forma de proprietate. Din păcate, multe misiuni s-au rezumat la reprezentarea companiilor de stat IMM-urile sunt şansa României de a depăşi cu costuri minime această perioadă de criză", a continuat Videanu.

Resursele diplomatice ale României vor trebui concentrate în zonele cu potenţial, dar orice piaţă este importantă, iar găsirea şi valorificarea de oportunităţi de afaceri va fi un criteriu de evaluare a misiunilor economice, a adăugat ministrul Economiei.

El a afrmat că activitatea fiecărei misiuni economice din străinătate urmează să fie evaluată, chiar dacă deocamdată nu au fost găsite criteriile acestei evaluări.

"Vrem să le evaluăm dar nu avem criterii. Acum evaluăm criteriile de performanţă prin care vom evalua fiecare misiune economică din străinătate", a spus Videanu.

El a încheiat discursul mulţumind celor mai mulţi dintre cei prezenţi, afirmând că "în multe zone rezultatele sunt bune, dar în altele nu sunt deloc bune".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici