Videanu: Vrem să urgentăm semnarea unui acord cu Georgia şi Azerbaijan pentru White Stream 2

România vrea să urgenteze semnarea unui acord trilalteral cu Azerbaijan şi Georgia pentru implicarea în proiectul gazoductului White Stream 2, care vizează transportul de gaze naturale lichefiate din Georgia în portul Constanţa, a declarat, marţi, ministrul Economiei, Adriean Videanu.

29 afișări
Imaginea articolului Videanu: Vrem să urgentăm semnarea unui acord cu Georgia şi Azerbaijan pentru White Stream 2

Videanu: Vrem să urgentăm semnarea unui acord cu Georgia şi Azerbaijan pentru White Stream 2 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Săptămâna trecută am discutat în Georgia, la Batumi, cu partenerii din zona Mării Caspice, despre toate proiectele energetice în care România este intersată. Nabucco este prioritar, iar White Stream 2 este complementar Nabucco, nu concurent", a afirmat Videanu într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că a purtat discuţii şi cu miniştrii energiei din Georgia şi Azerbaijan pentru urgentarea semnării unui parteneriat trilateral care să fie suportul politic pentru finalizarea White Stream 2, un proiect de transport al gazelor din Georgia spre Europa.

La sfârşitul lunii ianuarie o delegaţie a Ministerului Economiei va face o vizită în Azerbaijan.

"Vom face o vizită în Azerbaijan în ideea de a nu pierde timpul în toate proiectele în ce priveşte furnizarea de energie către Europa din zona Mării Caspice", a spus Videanu.

Pe de altă parte, oficialii români aşteaptă, la sfârşitul lunii ianuarie, o vizită a grupului rus Gazprom, pentru continuarea discuţiilor în privinţa unor oportunităţi de colaborare în zona stocării gazelor naturale în România. Videanu a afirmat că încă nu au fost stabilite detaliile acestei vizite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici