Video VIDEO Augustin Jianu, ministrul Comunicaţiilor: „Avem finanţare europeană pentru alinierea la piaţa unică digitală”

Ghidurile de finanţare pentru implementarea Agendei Digitale în România, cu obiectivele privind piaţa unică digitală, sunt în curs de elaborare şi beneficiază de fonduri europene, a declarat ministrul Comunicaţiilor, Augustin Jianu, într-un interviu pentru MEDIAFAX.

666 afișări

„Strategia noastră care este prinsă şi în programul de guvernare este aliniată cu strategia naţională privind agenda digitală din România şi cu obiectivele privind piaţa unică digitală din România. Toate lucrurile au fost definite şi agreate cu Comisia Europeană, există finanţare pentru ele, în momentul acesta se lucrează la ghidurile de finanţare”, a spus ministrul.

Augustin Jianu a menţionat că „în momentul în care ghidurile sunt gata, o să dăm drumul la call-uri (n.n.- apelurile de depunere a proiectelor) şi instituţiile - sau, în funcţie de cine va implementa proiectele - vor putea aplica pentru această finanţare şi vor da drumul la programe”.

„Priorităţile stabilite în comun cu Comisia Europeană sunt cele 36 de evenimente de viaţă, precum emiterea unui buletin, emiterea unui certificat de naştere etc. Acestea trebuie să fie furnizate publicului sub forma unor servicii electronice”, a precizat ministrul Comunicaţiilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici