Video VIDEO Care e venitul mediu al clientului ce poate accesa un credit imobiliar

Venitul mediu al celor care apelează la un credit imobiliar este 2500 de lei. Modelul de acceptare al clientului de către bancă, ţine cont de predictibilitatea şi continuitatea veniturilor, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dana Demetrian,Vicepreşedinte Executiv Retail şi Private Banking al BCR.

3413 afișări

“Venitul mediu al celor care apelează la un credit imobiliar este 2500 de lei. Aceasta este media totală fiindcă în general vorbim despre o familie, probabil şi despre un copil şi se tine cont de coşul de subzistenţă. Este vorba despre un venit mediu pe întreaga ţară şi de un portofoliu care acoperă şi mediu rural şi mediu urban. Este posibil ca în Bucureşti sau în oraşele mari, Cluj, Timişoara, această medie să fie un pic mai mare”, susţine Dana Demetrian.

Vicepreşedintele BCR spune că modelul de acceptare al clientului nu ţine cont dacă acesta este angajat la stat sau în mediul privat. În ultima perioadă, salariile din mediul privat au rămas în urma celor de la stat, iar unii patroni achită cu întârziere drepturile salariale ale angajaţilor.

“Modelul de acceptare al clientului ţine cont de predictibilitatea şi continuitatea veniturilor, de experienţa în timp pe poziţiile pe care clientul se află în momentul respectiv. Adică dacă se observă fluctuaţii majore atunci eligibilitatea clientului are de suferit fiindcă există o volatilitate. Ţine cont de vârstă, de capacitatea de plată, de familie şi mai puţin dacă acesta este în mediul public sau în privat. Nu există campanii dedicate pentru mediul public sau privat. Profilul clientului este generat de criteriile de eligibilitate din punct de vedere al veniturilor şi al lipsei de volatilitate”, arată Demetrian.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici