VIDEO | Cum s-au demodat banii cash

  • România e pe locul 5 în Europa în ceea ce priveşte adaptarea la contactless.
  • Numărul tranzacţiilor cu cardul s-a triplat în ultimii 4 ani, potrivit ultimelor date din domeniul bancar.
1153 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Cum s-au demodat banii cash

Sursa: Profimedia Images

"Vreo 70 de lei, să zic aşa. Şi restul banilor? Restul banilor pe card, întotdeauna. Îmi e mult mai comod. Pot să plătesc foarte repede fără să mai stau să caut în geantă după portofel, după rest, după 20 de bănuţi”, spune o femeie.

În plus, nu se percep comisioane la efectuarea plăţilor şi se poate ţine mult mai usor evidenţa cheltuielilor. E clar, aşadar, de ce numărul tranzacţiilor cu cardul s-a triplat în ultimii 4 ani.

„Casierele au întors POS-urile către clienţi şi practic au făcut educaţie clienţilor care veneau cu cardul. Le explicau: aveţi card contactless, nu mai trebuie să faci nimic, decât să apropii cardul. Fenomenul contactless a prins extraordinar de bine în România. 9 din 10 plăţi visa din magazinele fizice sunt efectuate contactless cu cardul sau cu telefonul mobil. În momentul de faţă, trei din patru tranzacţii făcute cu cardul sunt plăţi, una din patru este o retragere de la bancomat. ”, spune Cătălin Creţu, General Manager, România, Croaţia, Malta şi Slovenia.

Chiar şi aşa, România este la coada Europei în ceea ce priveşte numărul POS-urilor. Mai ales în provincie.

„În România sunt undeva la 11 POS-uri la mia de locuitori, Bulgaria este la 20 POS-uri la mia de locuitori, media în Europa este de 33. Foarte mult trebuie avansat zona plăţii utilităţilor, apă, curent electric, gaze.Încă aici 95% din plăţi sunt făcute în numerar, completează Cătălin Creţu

Deşi România e pe locul 5 în Europa la plata cu cardul contactless, când vine vorba de plăţi online tot sceptici rămânem. 75% din comenzile făcute pe internet le plătim tot cash.

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici