Virgil Popescu, despre facturile la energie: „Furnizorii au greşit. Stau şi mă gândesc dacă nu e intenţionat ca să îşi bată joc de oameni”

Furmnizorii au greşit pentru că au emis facturi la energie electrică şi gaz fără compensare sau fără plafonare, spune, luni, ministrul Energiei, Virgil Popescu: „Stau să mă gândesc dacă nu fac cumva intenţionat ca să îşi bată joc de oameni”.

8367 afișări
Imaginea articolului Virgil Popescu, despre facturile la energie: „Furnizorii au greşit. Stau şi mă gândesc dacă nu e intenţionat ca să îşi bată joc de oameni”

„Furnizorii au greşit. Au greşit pentru că au emis facturi către oameni fără compensare, fără plafonare. Un mare furnizor, nu-i dau numele, până astăzi a dat drumul la facturi fără să aplice legea. Abia astăzi, probabil în urma controlului declanşat de către Autoritatea de Protecţia Consumatorului solicitat de mine săptămâna trecută pentru a verifica la absolut toţi furnizorii de energie electrică şi gaze naturale dacă aplică legea, abia în urma acestui control, care a pornit şi avansează, au început să emită facturi. Toţi au dat, să zicem aşa în ghilimele, vina pe faptul că a trebuit să-şi adapteze programele informatice. Atât de greu să fie să-ţi adaptezi un program informatic pentru a face nişte scăderi înmulţiri, împărţiri?...Că până la urmă lucrurile sunt simple... Eu totuşi, fac un apel către toţi furnizorii să-şi revină şi să dea drumul la facturile corectate la absolut toţi oamenii”, a spus, la Realitatea TV, Virgil Popescu.

El afirmă că sunt furnizori care nu facturează corect, încasează mai mulţi bani, apoi stornează facturile.

„Oamenii au nevoie de bani. Nu trebuie să le bage mâna în buzunar. Este suficient, este gata, ajunge. Trebuie să înceapă să-şi facă treaba dacă n-au făcut-o până acum. În statul acesta există mai multe organe de control. Există Protecţia Consumatorului care a acţionat foarte repede, există Autoritatea de Reglementare în Energie, care ar trebui şi ea să demareze un control, există Consiliul Concurenţei pentru lucruri mai mari, dacă sunt înţelegeri de tip cartel şi evident, există şi Antifrauda, care şi ea este la ANAF, care îşi ia este într-un control tematic absolut pe toată energia şi aşteptăm să vedem rezultate. Eu cred că absolut toţi toate instituţiile statului trebuie să lucreze mână în mână, împreună şi cu noi, cu Ministerul Energiei, cu guvernul, în aşa fel încât să se pună o dată ordine în această în această piaţă a energiei, în această facturare. Stau să mă gândesc dacă nu fac cumva aşa intenţionat ca să îşi bată joc de oameni... Să ştiţi că seara stau să mă gândesc... Oare ce o fi aşa greu să emiţi facturi cum trebuie?”, conchide ministrul Energiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici