Visul cel mare al Americii: jumătate din energia electrică să provină din energie solară până în 2050

  • Administraţia SUA doreşte să treacă de la 4% astăzi la 45% în următorii 29 de ani.
  • Un lucru bun este că preţul panourilor solare a scăzut dramatic în ultimul deceniu, devenind astfel cea mai ieftină sursă de energie din multe părţi ale ţării.
  • Utilizarea energiei solare şi eoliene a crescut mult mai rapid în ultimii ani decât au prezis analiştii guvernamentali şi independenţi.
636 afișări
Imaginea articolului Visul cel mare al Americii: jumătate din energia electrică să provină din energie solară până în 2050

Visul cel mare al Americii: jumătate din energia electrică să provină din energie solară până în 2050

Guvernul SUA va anunţa un program ambiţios pentru a transfera cel puţin jumătate din producţia de energie electrică din combustibili fosili către surse regenerabile, în special solare, până în 2050.

Până în prezent, electricitatea din Statele Unite care provine din surse regenerabile se ridică la doar 4%, iar obiectivul propus de administraţia Biden de 45% până în 2050, urmând a fi un salt uriaş înainte în tranziţia energetică.

Într-un nou raport, Departamentul Energiei a declarat că ţara trebuie să dubleze cantitatea de energie solară în următorii patru ani. Apoi, va trebui să dubleze din nou numărul instalaţiilor anuale până în 2030.

Adăugarea atât de multor panouri solare, pe acoperişuri şi în zonele rurale, nu va fi uşoară. În februarie, o divizie a Departamentului Energiei a prezis că ponderea electricităţii produse din toate sursele regenerabile, inclusiv barajele solare, eoliene şi hidroelectrice, va ajunge doar la 42% până în 2050.

Noul obiectiv al lui Biden este în concordanţă cu ceea ce majoritatea oamenilor de ştiinţă din domeniul climei spun că este necesar.

Experţii spun că reducerea emisiilor nete de gaze cu efect de seră la zero până în 2050 este esenţială pentru limitarea celor mai grave efecte ale încălzirii globale şi va fi necesară o utilizare mult mai mare a surselor regenerabile de energie, cum ar fi panourile solare şi turbinele eoliene.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici