Vlădescu: A lua bani din rezerva BNR pentru cheltuieli este unul dintre cele mai periculoase lucruri

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a declarat că discuţiile privind finanţarea unor cheltuieli bugetare din rezerva BNR nu ar trebui să existe, o astfel de operaţiune fiind una dintre cele mai periculoase pe care România le-ar putea face.

43 afișări
Imaginea articolului Vlădescu: A lua bani din rezerva BNR pentru cheltuieli este unul dintre cele mai periculoase lucruri

Vlădescu: A lua bani din rezerva BNR pentru cheltuieli este unul dintre cele mai periculoase lucruri (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Vlădescu a fost prezent miercuri seară la o emisiune a postului tv Realitatea, în care un alt invitat a vrut să lanseze ideea că pentru a reda speranţa oamenilor după tăierile de salarii şi pensii ar trebui să fie transmis mesajul că există bani din rezerva Băncii Naţionale.

"Niciodată. Această discuţie, vă rog eu frumos, nici măcar nu ar trebui să vă treacă prin cap. A afecta rezerva BNR ca să luăm bani pentru cheltuieli este unul dintre cele mai periculoase lucruri pe care România ar putea să le facă în acest moment", a spus Vlădescu.

El a arătat că niciun stat nu a apelat la rezerva băncii centrale pentru finanţarea cheltuielilor, precizând că în cazul Poloniei autorităţile au folosit bani de la rezerva fiscală, nu de la cea a Băncii Naţionale.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat, săptămâna trecută, că rezerva valutară asigură stabilitatea financiară, precum şi stabilitatea cursului de schimb. "Noţiunea aceasta de stabilitate pare un dat, dar e la fel ca sănătatea, începi să îţi dai seama ce importantă e când n-o mai ai", a spus Isărescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici