Vlădescu: Lărgirea bazei de impozitare este o necesitate

Lărgirea bazei de impozitare este o necesitate, iar Ministerul Finanţelor va analiza posibilitatea extinderii acesteia, a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.

43 afișări
Imaginea articolului Vlădescu: Lărgirea bazei de impozitare este o necesitate

Vlădescu: Lărgirea bazei de impozitare este o necesitate (Imagine: Mediafax Foto)

"Mărirea bazei de impozitare este o necesitate şi vom analiza posbilitatea extinderii acesteia, şi în funcţie de suportabilitate", a spus Vlădescu după şedinţa de Guvern.

Preşedintele Traian Băsescu a avertizat marţi Guvernul că datele economice indică riscul ca deficitul bugetar să depăşească în acest an 7% din PIB şi că reducerea cu 5% a costurilor de personal agreată cu FMI nu este suficientă, cerând astfel măsuri suplimentare, precum eliminarea oricăror excepţii de la impozitare.

Ţinta de deficit bugetar convenită cu Fondul Monetar Internaţional pentru acest an este 5,9% din PIB.

Potrivit unui document obţinut de MEDIAFAX, Guvernul intenţionează să impoziteze şi terenurile acoperite de clădiri, prin eliminarea din Codul Fiscal a prevederii care stabileşte că aceste suprafeţe sunt scutite de impozit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici