Vodafone a început o investigaţie privind o posibilă fraudă la una dintre diviziile din Spania

Vodafone a anunţat că a început o investigaţie pentru o posibilă fraudă fiscală la divizia Ono din Spania, cumpărată în luna iulie pentru 7,2 miliarde de euro.

177 afișări
Imaginea articolului Vodafone a început o investigaţie privind o posibilă fraudă la una dintre diviziile din Spania

Vodafone a început o investigaţie privind o posibilă fraudă la una dintre diviziile din Spania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În momentul în care Vodafone a luat la cunoştinţă situaţia, am iniţiat un audit legal pentru a investiga faptele privind presupusa fraudă", a declarat un purtător de cuvânt al Vodafone, relatează Bloomberg.

Ancheta este legată de declaraţiile fiscale anterioare ale companiei Ono, potrivit unui comunicat al Vodafone.

În iulie, operatorul de telefonie mobilă din Marea Britanie a încheiat preluarea furnizorului de televiziune prin cablu Ono pentru 7,2 miliarde de euro, incluzând datoriile companiei achiziţionate, cu scopul de a se extinde către zona serviciilor fixe de televiziune şi internet în Europa.

Totodată, prin cumpărarea Ono, Vodafone a încercat să sprijine revenirea afacerii sale în Spania, care a fost afectată de competiţia preţurilor de pe piaţa locală a telecomunicaţiilor şi de situaţia economică a Spaniei. Veniturile Vodafone în Spania au înregistrat scăderi în ultimii patru ani fiscali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici