Vodafone ar putea prelua furnizorul de Internet Fastweb din Italia

Vodafone ar putea cumpăra pentru 5 miliarde de euro furnizorul de servicii de Internet Fastweb din Italia, dat fiind că Swisscom, care deţine unitatea italiană, ia în calcul cedarea afacerii, după ce a refuzat alte oferte ale grupului britanic.

254 afișări
Imaginea articolului Vodafone ar putea prelua furnizorul de Internet Fastweb din Italia

Vodafone ar putea prelua furnizorul de Internet Fastweb din Italia

Compania controlată de statul elveţian negociază, în prezent, cu Vodafone, pentru a ajunge la un acord privind această tranzacţie, potrivit surselor Reuters.

UBS, cel mai mare grup bancar din Elveţia, este consultantul şi reprezentantul companiei britanice în aceste discuţii.

Swisscom, Fastweb şi Vodafone nu au dorit să comenteze informaţia.

Swisscom a cumpărat Fastweb, companie care furnizează, pe lângă servicii de Internet, şi servicii de televiziune digitală şi telefonie fixă, în 2007, pentru 4,2 miliarde de euro. Fastweb are o valoare estimată între 4 şi 5 miliarde de euro, potrivit unor surse din sectorul bancar.

Vodafone a fost interesată de preluarea Fastweb de mai multă vreme, înaintând mai multe oferte către Swisscom. Operatorul din Elveţia nu a dorit, până în prezent, să vândă unitatea din Italia, datorită faptului că a fost unul dintre pionierii furnizări de internet prin cablu cu fibră optică.

Prin cumpărarea furnizorului de Internet din Italia, Vodafone ar putea evita dezvoltarea reţelei proprii, operaţiune care ar dura mult timp. Totodată, grupul britanic, al doilea mare operator de telefonie mobilă din Italia, după Telecom Italia, ar putea creşte competiţia cu liderul pieţei locale prin oferirea unor servicii de Internet de mare viteză.

De altfel, preluarea Fastweb urmează strategia Vodafone în Europa, unde a încercat să îşi extindă serviciile de date, pe fondul scăderii operaţiunilor de telefonie mobilă.

Vodafone a încheiat, în ultima perioadă, mai multe tranzacţii prin care a preluat operatori din ţări ca Germania, Spania sau Grecia. De exemplu, în 2013, grupul britanic a cumpărat compania germană de telecomunicaţii Kabel Deutschland, pentru 7,7 miliarde de euro.

De asemenea, în martie anul acesta, Vodafone a preluat operatorul spaniol de cablu TV Ono într-o tranzacţie de 7,2 miliarde euro. Ulterior, în luna august, grupul a anunţat cumpărarea a 72,7% din acţiunile furnizorului grec de servicii de internet Hellas Online, la care deţinea deja o participaţie de 18,5%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici