Vodafone ar putea primi o ofertă de 100 miliarde dolari pentru o participaţie la o companie din SUA

Compania americană Verizon Communications a angajat consultanţi pentru a pregăti o posibilă ofertă de 100 miliarde dolari pentru preluarea participaţiei grupului britanic Vodafone la compania mixtă Verizon Wireless, au declarat surse apropiate situaţiei.

345 afișări
Imaginea articolului Vodafone ar putea primi o ofertă de 100 miliarde dolari pentru o participaţie la o companie din SUA

Vodafone ar putea primi o ofertă de 100 miliarde dolari pentru o participaţie la o companie din SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Verizon Wireless este cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA.

Oferta de 100 de miliarde de dolari ar trebui să includă bani şi acţiuni, citată scrie CNBC.

Verizon Communications, cu o participaţie de 55% în compania mixtă, nu a transmis încă o propunere, dar a angajat consultanţi juridici şi bancheri pentru o posibilă ofertă, au spus sursele.

Nu există garanţii că grupul britanic ar fi interesat de ofertă sau că aceasta se va materializa, au spus sursele.

Verizon nu a ascuns în ultimul deceniu intenţia de a prelua participaţia Vodafone în compania mixtă. Sursele citate afirmă, însă, că Verizon este gata să urmeze o strategie mai agresivă de acestă dată pentru a-şi atinge obiectivul.

Compania este încrezătoare că va putea obţine finanţare de 50 de miliarde de dolari pentru o tranzacţie cu Vodafone, în contextul dobânzilor foarte reduse din piaţa bancară. Compania intenţionează să acopere restul sumei până la 100 de miliarde de dolari prin acţiuni proprii, beneficiind de cotaţia ridicată pe bursă a titlurlilor, au afirmat sursele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici