Vodafone, în discuţii pentru vânzarea a 45% din Verizon Wireless

Grupul britanic de telecomunicaţii Vodafone a anunţat joi că discută cu Verizon Communications vânzarea participaţiei de 45% pe care o deţine la operatorul american Verizon Wireless, surse apropiate situaţiei plasând valoarea tranzacţiei la aproximativ 130 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

2820 afișări
Imaginea articolului Vodafone, în discuţii pentru vânzarea a 45% din Verizon Wireless

Vodafone, în discuţii pentru vânzarea a 45% din Verizon Wireless (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Acţiunile Vodafone sunt în urcare cu circa 9% joi dimineaţă pe bursa de la Londra.

Verizon Wireless este un joint venture între Vodafone şi grupul american Verizon Communications.

Verizon Communications negociază cu mai multe bănci credite de câte 10 miliarde de dolari, vizând atragerea a 60 miliarde de dolari prin împrumuturi pentru finanţarea tranzacţiei, au precizat sursele citate.

Vodafone a arătat, într-un comunicat, că nu există nicio certitudine că se va ajung la un acord.

Verizon Wireless este cel mai profitabil operator telecom din SUA, controlat în parteneriat de Verizon şi Vodafone de mai bine de 10 ani, perioadă în care grupul britanic a obţinut miliarde de dolari în contul dividendelor.

La un preţ de 130 miliarde de dolari, tranzacţia ar fi cea mai mare derulată de Vodafone din 2000, când a fuzionat cu grupul german Mannesmann într-un acord evaluat la peste 150 miliarde de euro.

Verizon Communications deţine dela 55% din Verizon Wireless şi încearcă de câţiva ani să obţină controlul integral asupra companiei, luând în calcul inclusiv o fuziune cu Vodafone, potrivit unor surse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici