Vodafone România: Impozitul pe contrucţiile speciale va afecta negativ capacitatea de a investi

Aplicarea unui impozit pe construcţiile speciale va avea impact negativ asupra capacităţii de a investi pe termen lung, au declarat reprezentanţii Vodafone România, care "au încredere că autorităţile vor acţiona pentru a asigura predictabilitatea mediului de afaceri".

157 afișări
Imaginea articolului Vodafone România: Impozitul pe contrucţiile speciale va afecta negativ capacitatea de a investi

Vodafone România: Impozitul pe contrucţiile speciale va afecta negativ capacitatea de a investi (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Ştim că există discuţii despre un nou posibil impozit pe construcţiile speciale. Avem încredere că autorităţile vor acţiona pentru a asigura predictabilitatea mediului de afaceri. În urma licitaţiei de anul trecut, operatorii mobili au contribut cu 700 de milioane de euro la bugetul de stat. De asemenea, taxele de utilizare a spectrului pe care le vom plăti începând de anul viitor sunt cu 40% mai mari decat cele anterioare licitaţiei. O nouă taxare va avea cu siguranţă un impact negativ asupra capacităţii noastre de a investi pe termen lung", au declarat reprezentanţii Vodafone România la solicitarea MEDIAFAX.

Vodafone România este al doilea operator local de telefonie mobilă. În 2012, afacerile companiei au urcat cu 1,7%, la 3,46 miliarde de lei, iar profitul net a atins 502,2 milioane de lei, de la 425,5 milioane de lei. în 2011.

Reprezentanţii Orange România, liderul pieţei de telefonie mobilă, au afirmat că adoptarea actului normativ privind impozitul pe construcţiile speciale va avea un efect negativ asupra operatorilor de telecom, cu impact direct în profitabilitate şi, implicit, în valoa investiţiilor planificate pentru 2014.

"Consideram că proiectul de ordonanţă de urgenţă nu respectă principiul predictibilităţii şi stabilitatii fiscale, cu atât mai mult cu cât nu au existat nici consultări publice pe marginea acestui proiect de de act normativ", au spus vineri reprezentanţii operatorului.

Şi reprezentanţii Romtelecom şi Cosmote România au criticat intenţia Guvernului privind aplicarea unui impozit de 1,5% pe contrucţiile speciale şi au afirmat că România are nevoie de investiţii în infrastructura telecom, nu de taxe suplimentare, care sunt în contradicţie dezvoltarea societăţii informaţionale.

Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă, companiile vor plăti un impozit pe construcţii speciale de 1,5% din valoarea construcţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici