Vodafone vinde participaţia deţinută la compania franceză SFR, pentru a încasa 8,4 miliarde euro

Grupul britanic de telefonie mobilă Vodafone se pregăteşte să vândă participaţia deţinută la operatorul francez SFR, pentru a încasa aproximativ 7 miliarde de lire sterline (8,4 miliarde de euro), potrivit publicaţiei Sunday Times.

46 afișări
Imaginea articolului Vodafone vinde participaţia deţinută la compania franceză SFR, pentru a încasa 8,4 miliarde euro

Vodafone vinde participaţia deţinută la compania franceză SFR, pentru a încasa 8,4 miliarde euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directorul general al Vodafone, Vittorio Colao, a decis să renunţe la participaţia de 44% deţinută la SFR, au afirmat responsabili din cadrul grupului britanic, cărora Sunday Times nu le-a indicat identitatea.

Colao nu a luat vreo hotărâre, însă, referitoare la vânzarea participaţiei grupului la operatorul american Verizon Wireless, evaluată la 35 de miliarde de lire sterline (42 de miliarde de euro), menţionează publicaţia.

Vodafone a anunţat săptămâna trecută că vinde acţiunile deţinute la China Mobile, care însumează 3,2% din capitalul companiei, pentru 4,3 miliarde de lire (5,2 miliarde euro). China Mobile este cel mai mare operator de telefonie mobilă din lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici