Voinea: 20 de proiecte cu ajutor de stat se vor finaliza în acest an. Se vor crea 6.700 locuri muncă

Un număr de 20 de mari proiecte de investiţii, în valoare totală de 750 de milioane de euro, care au primit ajutor de stat, urmează să se finalizeze în acest an, a declarat ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, care a adăugat că acestea vor crea 6.700 de locuri de muncă.

263 afișări
Imaginea articolului Voinea: 20 de proiecte cu ajutor de stat se vor finaliza în acest an. Se vor crea 6.700 locuri muncă

"Azi vreau să dăm veşti bune. Sunt setat pe veşti bune", a spus Voinea, la o conferinţă organizată de Consiliul Concurenţei.

În afara celor 20 de mari proiecte, ministrul a declarat că în acest an s-a început emiterea unor acorduri noi pentru scheme de ajutor de stat aprobate cu acordul CE.

Astfel, a fost deja emis acordul pentru firma Coficab Ploieşti, care derulează o investiţie de 18,3 milioane euro, din care 7,3 milioane euro reprezintă ajutor de stat, proiect care va înfiinţa 200 de locuri de muncă.

O altă firmă care urmează să beneficieze de un ajutor de stat de 9 milioane euro este Valeo Lighting Timiş, pentru o investiţie de 20,3 milioane euro, care va aduce 500 de noi locuri de muncă.

Oficialul MFP a adăugat că mai sunt în curs de avizare acorduri pentru Continental Anvelope Timişoara (investiţie de 25 de milioane euro şi 227 de locuri de muncă), o firmă din Bucureşti care va investi aproape 30 de milioane de euro în turism şi va crea 200 de locuri de muncă şi Endava (investiţie de 20 de milioane euro şi 500 de locuri de muncă).

Voinea a afirmat că mai sunt în discuţie partru alte acorduri cu o valoare a investiţiilor de 100 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici