Voinea: Pragul garanţiilor de stat pentru credite a crescut la opt miliarde de lei

Garanţiile de stat alocate pentru stimularea creditului privat au crescut de la trei miliarde de lei la opt miliarde lei, pentru perioada iulie 2013-iunie 2014, după ce Guvernul a convins FMI şi Comisia Europeană că pragul trebuie majorat, a declarat vineri ministrul pentru Buget, Liviu Voinea.

78 afișări
Imaginea articolului Voinea: Pragul garanţiilor de stat pentru credite a crescut la opt miliarde de lei

Voinea: Pragul garanţiilor de stat pentru credite a crescut la opt miliarde de lei (Imagine: Shutterstock)

"În negocierile cu FMI şi Comisia Europeană am reuşit să convingem partenerii noştri internaţionali că pragul anual pentru garanţiile de stat, care până acum era de trei miliarde de lei, să fie substanţial mărit şi anume la opt miliarde de lei pentru perioada iulie 2013-iunie 2014, bani care trebuie alocaţi pentru garanţii de stat pentru a stimula creditul privat", a afirmat Voinea la Bucharest Forum.

El a arătat că stimularea cererii agregate, care trebuie realizată alături de reducerea deficitului bugetar, se poate face prin creşterea garanţiilor de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici