Voinescu: România este stabilă macroeconomic. Nu mai este nevoie de măsuri de austeritate

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, luni, după şedinţa BPN al formaţiunii, că România este stabilă din punct de vedere macroeconomic şi nu are probleme în a-şi achita obligaţiile - adică salariile, pensiile şi datoriile, nefiind nevoie de noi măsuri de austeritate.

149 afișări
Imaginea articolului Voinescu: România este stabilă macroeconomic. Nu mai este nevoie de măsuri de austeritate

Voinescu: România este stabilă macroeconomic. Nu mai este nevoie de măsuri de austeritate (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Voinescu a spus că "o bună parte din timp" şedinţa BPN a PDL s-a axat pe discutarea situaţiei economice a României. "România este stabilă din punct de vedere macroeconomic, nu are probleme în a-şi achita obligaţiile, adică salariile, pensiile şi datoriile. România îşi finanţează fără niciun fel de problemă în acestă perioadă deficitul", a precizat Sever Voinescu.

El a spus că la şedinţa BPN al PDL au fost evaluate câteva dintre măsurile de relansare economică pe care Guvernul le-a pregătit. "Aşa cum se prezintă în acest moment situaţia economică, nu mai este nevoie de măsuri suplimentare de austeritate şi putem gândi serios la relansarea economică", a adăugat Sever Voinescu.

El a arătat că reprezentanţii PDL au discutat despre sprijinirea IMM-urilor dar şi despre promovarea programului "Prima Casă", menţionând că la acesta din urmă s-au acordat de la 1 iulie 300 de garanţii în valoare de 6,1 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici