Volkswagen a preluat controlul constructorului de autocamioane MAN

Volkswagen a preluat controlul constructorului de autocamioane MAN, deţinând 55,9% din drepturile de vot în acţionariatul companei.

573 afișări
Imaginea articolului Volkswagen a preluat controlul constructorului de autocamioane MAN

Volkswagen a preluat controlul constructorului de autocamioane MAN (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Volkswagen deţine deja producătorul suedez de autocamioane Scania.

"Volkswagen este mai mult decât mulţumit de rezultat. Drept rezultat, obiectivul nostru de a realiza sinergii substanţiale între MAN, Scania şi Volkswagen, în interesul tuturor acţionarilor, angajaţilor şi clienţilor, este mult mai aproape", a declarat într-un comunicat directorul general al gigantului german, Martin Winterkorn.

Volkswagen a lansat în luna mai o ofertă pentru 35-40% din acţiunile MAN, evaluând compania la 13,8 miliarde euro.

Preşedintele grupului, influentul Ferdinand Piech, a vrut să creeze cel mai mare constructor european de autocamioane, pentru a concura cu Volvo şi Daimler, diversificând afacerile Volkswagen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici