Volkswagen a suspendat producţia modelului Passat, din cauza crizei din Europa

Volkswagen, cel mai mare producător de autoturisme din Europa, a suspendat timp de două zile producţia modelului Passat la fabrica din Emden, Germania, din cauza scăderii cererii de pe pieţele europene.

423 afișări
Imaginea articolului Volkswagen a suspendat producţia modelului Passat, din cauza crizei din Europa

Volkswagen a suspendat producţia modelului Passat, din cauza crizei din Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Producţia Passat a depăşit capacitatea planificată. Luăm în mod regulat măsuri de adaptare a producţiei la cererea de pe piaţă", a declarat purtătorul de cuvânt al Volkswagen, Christoph Adomat, comentând decizia de suspendare a producţiei Passat, transmite Bloomberg.

Vânzările Volkswagen în Europa, care includ şi mărcile Skoda, Audi şi Seat, au crescut în primele opt luni ale anului cu 0,5%, la 2,14 milioane automobile, în timp ce piaţa a scăzut cu 6,6%, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile.

Organizaţia estimează că vânzările auto din UE, Elveţia, Norvegia şi Islanda vor înregistra în acest an o scădere de 7%, la minimul ultimilor 17 ani.

Audi, marca premium din grupul Volkswagen, a suspendat în această săptămână producţia de la fabrica din Neckarsulm, unde sunt asamblate modelele A6, A7 şi A8, acuzând scăderea cererii pentru automobile scumpe, în special în statele din sudul zonei euro.

Audi a anunţat joi că vânzările din China au crescut în septembrie cu 20%, la 35.500 automobile. În primele nouă luni, vânzările Audi pe piaţa chineză au avansat cu 31%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici