Volkswagen caută IT-işti. Producătorul auto vrea să finanţeze şcoli de programare în Mexic şi Brazilia din cauza lipsei de angajaţi calificaţi din Germania

Volkswagen are în vedere finanţarea unor şcoli de programare în Mexic şi Brazilia, ca parte a strategiei sale de recrutare de angajaţi cu experienţă în domeniul software.

345 afișări
Imaginea articolului Volkswagen caută IT-işti. Producătorul auto vrea să finanţeze şcoli de programare în Mexic şi Brazilia din cauza lipsei de angajaţi calificaţi din Germania

Constructorul auto susţine deja instituţii similare în Republica Cehă şi în Germania, inclusiv în Berlin şi în apropierea sediului său din Wolfsburg, şi vrea acum să se extindă, a declarat Gunnar Kilian, membru al consiliului de administraţie, potrivit Bloomberg.

Operate de organizaţia franceză non-profit 42, academiile de software nu percep taxe de şcolarizare şi folosesc un proces de învăţare colaborativ, bazat pe jocuri. Microsoft şi Google susţin, de asemenea, şcolile.

Germania se află sub presiune pentru a rezolva problema lipsei de angajaţi calificaţi, care a fost exacerbată de îmbătrânirea populaţiei şi de un sistem educaţional sub aşteptări. Lipsa de programatori este deosebit de problematică pentru industria auto a ţării, care îşi intensifică producţia de vehicule electrice care se bazează pe platforme software şi caracteristici digitale.

"Avem o nevoie masivă de lucrători calificaţi în sectorul IT din Germania", a declarat Kilian într-un interviu. "Trebuie să lucrăm împreună pentru a satisface această cerere".

Cel mai mare producător auto din Europa încearcă să îşi repună pe drumul cel bun impulsul tehnologic după ce câteva probleme în dezvoltarea de software la unitatea sa Cariad au întârziat mai multe modele, inclusiv importantul Porsche Macan electric.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici