Volkswagen vrea să scape de scandalul emisiilor cu maşinile electrice

Volkswagen are vizor un plan ambiţios pentru a aduce vehiculele electrice către mase, cu zeci de noi modele din diverse game, care ar putea provoca producătorii auto să ţină pasul la un an după izbucnirea scandalului emisiilor, scrie Bloomberg.

1580 afișări
Imaginea articolului Volkswagen vrea să scape de scandalul emisiilor cu maşinile electrice

Volkswagen vrea să scape de scandalul emisiilor cu maşinile electrice

Procesul va primi un impuls la salonul auto de la Paris de joi, când compania va lansa maşina concept I.D., un hatchback cu baterie care va avea o autonomie de două ori mai mare decât Tesla Modele 3.

Spre deosebire de alte modele inspirate din variantele mai vechi ale Volkswagen, maşina va fi primul prototip construit de VW de la zero, un angajament important, atât financiar cât şi de resurse de inginerie.

"Viitorul este electric", a spus Matthias Mueller, CEO al companiei germane.

Miza este mare pentru companie, având în vedere că scandalul emisiilor încă îi costă miliarde de dolari în amenzi şi probleme de imagine. Pentru a evidenţia importanţa noii direcţii, VW vrea să transpună tehnologia maşinilor electrice pe modele precum Beetle sau Golf.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici