Vosganian: Explorarea gazelor de şist va arăta cum stăm. Exploatarea poate fi cu tehnologii noi

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat joi că susţine activitatea de explorare a gazelor de şist pentru că aceasta va aduce informaţii cu privire la resursele disponibile în România şi potenţiala exploatare, cu ajutorul noilor tehnologii.

277 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Explorarea gazelor de şist va arăta cum stăm. Exploatarea poate fi cu tehnologii noi

Vosganian: Explorarea gazelor de şist va arăta cum stăm. Exploatarea poate fi cu tehnologii noi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În cazul gazelor de şist ar trebui să avem câteva elemente să vedem dacă dezbaterea merită făcută. Am putea să facem o activitate de explorare ca să ştim în România cum stăm, astfel încât mai târziu să procedăm şi la exploatarea cu ajutorul tehnologiilor noi", a spus Vosganian, arătând totodată că este nevoie de avize de mediu.

Peste 8.000 de persoane din mai multe judeţe, între care preoţi, dar şi oameni politici, au protestat, miercuri după-amiază, la Bârlad, faţă de explorarea şi exploatarea gazelor de şist în România, mitingul - al treilea din ultimul an - încheindu-se cu un marş pe străzile municipiului.

Consiliul Judeţean Vaslui a eliberat, în ultima lună, trei certificate de urbanism pentru tot atâtea perimetre din judeţul Vaslui unde compania americană Chevron intenţionează să facă prospecţiuni pentru o posibilă exploatare a gazelor de şist.

Chevron intenţionează să înceapă în a doua jumătate a acestui an forarea unui puţ de explorare la perimetrul de gaze de şist de la Bârlad şi va iniţia studii seismice pentru cele trei perimetre din judeţul Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici