Vosganian îl propune pe Bogdan Stănescu ca administrator special al Oltchim

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, îl propune ca administrator special al Oltchim pe Bogdan Stănescu, consilier al viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu.

465 afișări
Imaginea articolului Vosganian îl propune pe Bogdan Stănescu ca administrator special al Oltchim

Vosganian îl propune pe Bogdan Stănescu, consilier în BNR, ca administrator special al Oltchim

"Stănescu va desemna conducerea executivă a combinatului", a declarat Vosganian miercuri, într-o conferinţă de presă.

La finele lunii februarie Vosganian a anunţat că va numi administratorii speciali şi conducerea operativă la combinatul Oltchim până la 15 martie, când expiră acordul cu actualul director.

Vosganian a arătat atunci că este imposibilă numirea unor persoane din interiorul Oltchim întrucât rivalităţile sunt foarte mari, iar orice persoană ar fi numită ar primi reacţii agresive din partea celorlalţi.

Vosganian a menţionat că ministerul are mai multe propuneri din exteriorul companiei, însă există discuţii privind cerinţele unui astfel de post.

Din octombrie 2012, conducerea combinatului este asigurată, în calitate de director general, de Mihai Bălan. La 7 februarie Vosganian a avut o întâlnire cu Bălan, la finalul căreia Ministerul Economiei a anunţat că ministrul i-a mulţumit acestuia că şi-a respectat promisiunea de a rămâne în funcţie până la desemnarea administratorilor judiciari şi a administratorului special ai Oltchim. În acea întâlnire s-a stabilit ca Bălan să rămână director la Oltchim pentru încă 30 de zile, după care acţionarii să numească un nou şef.

Oltchim a intrat în insolvenţă la finele lunii ianuarie, după ce o încercare de privatizare a eşuat anul trecut pentru că Dan Diaconescu, câştigătorul licitaţiei, nu a achitat banii pe pachetul majoritar de acţiuni deţinut de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici