Vosganian: Integrarea României în zona euro este întotdeauna la şase ani faţă de momentul vorbirii

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, apreciază că obiectivul aderării României la zona euro este întotdeauna la o distanţă de şase ani faţă de momentul vorbirii, fiind totuşi bine că există acest deziderat, întrucât se creează şi o disciplină.

211 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Integrarea României în zona euro este întotdeauna la şase ani faţă de momentul vorbirii

Varujan Vosganian (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Uite ce cred eu în legătură cu euro. Mi-aduc aminte că am văzut un film american în care până la urmă a câştigat un cal care nu era la fel de zdravăn ca ceilalţi. Care era explicaţia? Unul dintre copii a aflat că acelui cal îi plac hamsiile. Şi atunci s-a dus într-un loc la capăt şi i-a agitat o hamsie şi calul a zbughit-o şi a câştigat cursa. Ei bine, pentru noi intrarea în euro e ca hamsia din cursa aceea", a spus ministrul de resort, întrebat pe această temă într-o conferinţă de presă.

El a precizat că este foarte bine să ne păstrăm această ţintă.

"Eu, când eram ministru în 2007, le povesteam românilor cum o să ne integrăm în euro în 2013. Vreau să vă spun că jumătate din obiectiv a fost îndeplinit, adică întotdeauna faţă de momentul în care vorbim integrarea în euro e la şase ani. Deci obiectivul a fost îndeplinit: în 2008, am intrat în 2014, acum în 2013 intrăm spre sfârşitul lui 2018", a adăugat Vosganian.

Ministrul a explicat că este foarte bine ca România să păstreze obiectivul de aderare pentru că aşa se creează şi o anumită disciplină, pentru că integrarea în zona euro adaugă, convergenţei nominale, convergenţa reală.

Vosgnaian a precizat că nu vom intra în zona euro decât atunci când vom atinge anumite standarde în ce priveşte nivelul de trai, calitatea mediului şi integrarea României în fluxurile internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici