Vrei să îţi înfiinţezi o firmă? Guvernul şi-a propus să simplifice procedurile administrative pentru derularea unei afaceri

Guvernul şi-a propus să simplifice procedurile administrative pentru derularea unei afaceri, astfel încât durata medie de înfiinţare a unei firme să scadă de la zece zile în prezent la maximum trei zile, conform recomandării Uniunii Europene, a declarat, joi, premierul Emil Boc.

1589 afișări
Imaginea articolului Vrei să îţi înfiinţezi o firmă? Guvernul şi-a propus să simplifice procedurile administrative pentru derularea unei afaceri

Vrei să îţi înfiinţezi o firmă? Guvernul şi-a propus să simplifice procedurile administrative pentru derularea unei afaceri (Imagine: Shutterstock)

Prezent la lansarea Cartei albe a IMM-urilor din România, şeful Guvernului a arătat că pentru înfiinţarea unei firme sunt necesare în prezent în medie zece zile, dar că oficialii UE recomandă ca această durată să fie redusă la o medie de trei zile.

"Ne propunem să ajungem la acest termen de trei zile şi cred că este realizabil", a spus Boc.

El a asigurat că reducerea termenului de înfiinţare a unei firme, solicitată şi de către mediul de afaceri, este pe agenda imediată a Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici